10.2.9 Én sannhet

10.2.9-1  "Sann" kunnskap? Det krever en forklaring.

10.2.9-2  Du selv kan ikke tenke motstridende tanker. Du "gjør deg opp en mening" om alt mulig. Denne meningen blir din sannhet og du kan ikke ha to sannheter om det samme. Naboen din skaper en annen sannhet. Katten din en tredje. Katten er ikke alltid enig med deg, heller ikke naboen. Dere opplever hver deres individuelle bevissthet med ulike tolkninger og viljer. Alle har sin "sannhet".

10.2.9-3  Den universelle bevisstheten er derimot én og har én tolkning, én mening, én vilje, én sannhet.

10.2.9-4  Intuisjon er et blikk inn i denne ene, sanne (nøytrale, allmene) tolkningen av universet. Intuisjon er et blikk inn i det du allerede "vet". Som vi alle vet. Dette er betydningen av begrepet "absolutt sannhet".

10.2.9-5  Jeg postulerer altså at det går et skarpt skille mellom analytisk innsikt og intuisjon. Kunnskapen kommer fra to ulike "steder", eller kanskje det er riktigere å si perspektiver.

10.2.9-6  Vil du ha et eksempel? Jo, hør nå ... for et års tid siden var jeg på et to dagers kurs hos en klarsynt dame her i Oslo. Tema for kurset var å bli kjent med egen intuisjon. Det er første og eneste gang jeg har vært på et slikt kurs hos en med "evner".

10.2.9-7  Vi var åtte-ti personer og i en av øvelsene ble en av deltakerne, Cecilie, og jeg satt sammen for å finne ut hvordan det ser ut hjemme hos hverandre – kun ved å bruke intuisjon. Det var altså ikke lov å snakke, spørre. Vi skulle fortelle hva vi så for vårt indre, uten noen som helst hjelp.

10.2.9-8  Cecilie fortalte i detalj om et gult hus med to etasjer og alle soverommene plassert i andre etasje. Det var huset jeg nettopp hadde flyttet fra, men fortsatt var knyttet til.

10.2.9-9  Jeg fikk opp at Cecilie bodde i en leilighet, hvor i byen den lå, at det var fullstendig overfyllt med klær i gangen og at det fantes et lite bad rett inn til høyre for inngangsdøren.

– Der på badet befinner det seg en vaskemaskin, fortalte jeg henne. – Den virker ikke som den skal, fordi det er en lekkasje på baksiden, nederst til høyre. Slangen som fører vann inn eller ut av maskinen er løs, forklarte jeg.

– Det er korrekt, svarte Cecilie. – Problemet er at maskinen er så tung og står så trangt til at jeg ikke får den ut for å reparere feilen.

10.2.9-10  Intuisjon i praksis.

10.2.9-11  Hvorfor fikk jeg opp denne kunnskapen om vaskemaskinen? Jeg så ikke noe bilde for mitt indre, jeg visste. Jeg er en klarviter, slik fungerer jeg. Hvor kom vissheten fra? Vaskemaskinen står der den står. Cecilie vet det. Når jeg fanget det opp, må det ha noe å gjøre med kommunikasjonen mellom meg og Cecilie. Hvordan? Jeg aner ikke. Jeg vet bare at kommunikasjon noen ganger kan foregå uten utveksling av ord, fakter, blikk eller andre fysiske bærere, over store avstander, uten bruk av tid. Kommunikasjon fungerer ikke slik vi tror. Den skjer utenfor "verden", i hvertfall delvis, trolig alltid.

10.2.9-12  Jeg har opplevd det mange, mange ganger. Du også.